Broderi til påske

Broderi til påske

Påsken er en særlig højtid. Og hvis der er noget vi danskere er gode til, så er det at pynte op til disse højtider. Det er selvfølgelig også muligt at lave broderi til påske. Der er bare så meget man kan lave, og nogle ting man skal være opmærksom på. Hvor meget tid har man? Skal det være et stort projekt som en påskedug, eller skal det være noget mindre som servietringe eller grydelapper?

Påskebordet

Lige som julen har sine julefrokoster, har påsken sine påskefrokoster. Hvis der er noget vi danskere er gode til, er det at mødes over et bord fyldt med mad. Det kan være rimelig enkelt at få påskebroderi sneget ind i pynten af bordet.

De fleste borde dækkes med en dug. Hvis man har mod på og lyst til det, kan man hoppe ud i et stort projekt som at brodere sin egen dug.

Det kan fx. være som nedenstående. Men der findes også mange andre slags.

Broderi til påske - Påskedug

Jeg selv er i gang med et lidt mindre projekt, som en løber til et bord. Selvom det også kan være et stort projekt i min verden. Nu har jeg arbejdet på den i snart 2 år, og håber virkelig jeg får den færdig her til vinter. Der er mange forskellige slags at vælge imellem. De findes både med kyllinger, kaninunger og påskeæg.

Jeg er i gang med en løber med kyllinger og blomster. Det er også et stort arbejde, og man skal brodere det samme i begge ender. Det kan godt være lidt ensformigt, men jeg glæder mig til det færdige resultat. Jeg er i gang med den sidste ende, så jeg kan se en ende på det.

Broderi til påske - løber

Jeg er helt sikker på du kan finde lige præcis den påskeløber du bedst synes om lige her.

En anden ting, som jeg synes er lidt er sjovt, er disse servietringe.

Broderi til påske - Servietringe påskekyllinger

De er små og overskuelige at gå i gang med, og de er rigtig søde, og vil pynte på ethvert påskebord. De findes med forskellige motiver. I en pakke er der 6 styk, så de kan findes kombineres med nogle andre servietringe.

Intet frokostbord uden vin, øl og snaps. Til dette findes der selvfølgelig også noget påskepynt.

Broderi til påske - Forklæder til vinflasker med påskekyllinger

De er ligesom servietringene lige til at gå til, da de heller ikke er så store. Og jeg er ikke i tvivl om, at de vil bringe et smil frem på folk når de ser dem. De findes også med forskellige motiver og kommer i pakker med 3 eller 4 styk.

Diverse andet broderi til påske

Et pænt pyntet påskebord er selvfølgelig ikke det eneste sted det er muligt at snige broderi ind.

Tag fx disse grydelapper.

Broderi til påske - Grydelapper med kylling

De har en fast plads i køkkenet, da de kan erstatte de grydelapper, der bliver brugt til daglig. Der er måske nogen, der også har grydelapper med julemotiver, og grydelapperne med påskemotiverne kan erstatte disse når julepynten fjernes. Det er en lille men hyggelig ting.

Det kan også være, der er et sted i ens stue, hvor der til daglig hænger et billede, som en gang om året kan skriftes ud med et påskemotiv. Nu handler påske ikke kun om kyllinger, så her fremhæver jeg et billede med kaniner (og kyllinger).

Broderi til påske Billede af harer og kyllinger

Vær opmærksom på, at rammen ikke medfølger i pakken. Denne skal købes separat.